Forum

Iepuri de Casa

Acum este Mie Sep 08, 2010 11:27 pm

Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
 un sfat va rog, urgent ! 

Autor Mesaj
Nou Nascut
Nou Nascut

Locaţie: bod, brasov
Mesaj un sfat va rog, urgent !
un sfat cine imi poate da si mie ? e prima oara cind o iepuroaica crescuta de mine are pui si azi dimineata am gasit unul afara din cuib aproape inghetat, are 12 zile de la fatare, acum il am in casa l-am incalzit si incerc sa-i dau lapte de vaca cu seringa... are vreo sansa ? si de ce s-a ajuns in situatia asta ?

Dum Feb 21, 2010 12:19 pm
Iepuras
Iepuras

Locaţie: DEJ
Mesaj Re: un sfat va rog, urgent !
pune l inapoi daca l mai ia mamma lui , i ai dat un miros nou acum , poate l primeste bafta ................!!

Dum Feb 21, 2010 3:13 pm
Iepure Junior
Iepure Junior

Locaţie: Satu Mare
Daca are 12 zile inseamna ca deja a inceput sa ii creasca parul. Iar daca are par inseamna ca puiul respectiv, are propriul sau miros. Deci linistit poti sa il pui inapoi in cuib pt. ca femela il va recunoaste.

Lun Feb 22, 2010 9:47 pm
Iepuras
Iepuras

De obicei puii găsiţi în afara cuibului este din cauza că în momentul cînd femela finisează să alaptiază puii, unii din ei din lăcomie stau agăţaţi de peptul mamei, iată în aşa situaţii îi găsim prin cuşcă, important e să fie în viaţă , dacă da, atunci îl pui alături de ceilalţi micuţi şi te asigur că totul va fi ok.
Recomand pentru a nu apăria astfel de cazuri să construiţi cuştile în aşa mod, încît cuibul pentru fătare, să fie comod pentru femelă iar gaura prin cre se strecoară să fie rotundă .

Mar Feb 23, 2010 12:11 am
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului

Locaţie: Suceava
1. Iepuroaicele nu se dau la monta iarna decat daca avem conditii prielnice pentru cresterea puilor
2. Cu atat mai putin o iepuroaica la prima fatare ( nu stim daca va fi o mama buna sau nu )
3. Puii ies din cuib pentru ca gresesc directia. Isi cauta fratii si ajung in alta parte. Tocmai de aceea se utilizeaza cuibul de fatare, ca sa nu plece puii unde vor ei.
4. Puii pot pleca din cuib involuntar ( Dupa supt, raman agatati de mameloane in incercarea de a mai suge si pleaca la plimbare odata cu iepuroica. Asta nu se intampla daca exista cuib de fatare cu gura stramta ).
5. Posibil sa aiba sanse daca il hraniti cate putin si de cel putin 5 ori pe zi.

Cu prietenie,

Tiberiu

Mar Feb 23, 2010 9:37 am
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 5 mesaje ]