inainte de orice reteta cred ca ar fi nevoie sa stie toata lumea cum se lucreaza cu carnea de iepure
1.in general se tine la congelator, taiat sa incapa cat mai bine: picioarele intr-o punga, maruntaiele(ficat, rinichi, inima)in alta si trunchiurile(daca mai e loc, daca nu merge facuta friptura din ele imediat ce au iesit din bait - etapa3 direct)
2. se scot de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei sau mai bine in frigider (3ore, respectiv 5-6ore)
2'. daca nu se prepara si a fost lasat la frigider, mai e timp sa fie bagat la loc in congelator
3. se lasa in bait (apa cu sare si mirodenii-cimbru, dafin ,piper, eventual vin, putin otet si ulei) proportional cu varsta iepurelui (3 luni-3 ore, 7luni-7 ore, 2 ani- 48 ore)
- apoi fiecare il face cum doreste. poate am mai gresit pe undeva la timpi dar pricipiul e cel care l-am zis.
- atentie: iepurele se condimenteaza inainte de taiere!!

deci cu cateva zile inainte de taiere sunt niste lucruri de amintit:
daca mananca varza - carnea e rea, salcie
daca mananca niste patrunjel, marar - carnea capata o aroma de legume, buna
daca mananca muguri sau ace sfaramate de brad e cu aroma mentolata, racoritoare
PS sper ca memoria sa nu ma insele si sa fi dat toat datele cat mai fidel - relativ la condimente - dar nimeni nu are de pierdut daca incearca. personal nu am aplicat inca chestia cu aromele inainte de taiere