Forum

Iepuri de Casa

Acum este Joi Sep 09, 2010 12:24 am

Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
 inceputul unei afaceri cu iepuri 

Autor Mesaj
Iepuras
Iepuras

Locaţie: DEJ
Mesaj inceputul unei afaceri cu iepuri
pentru inceput este nevoie de custi acestea se situeaza la pretul de 2000 euro +materialul genetic care ajunge la pretul de 3000euro totalul este cell care rezulta din adunare si afacerea este pusa pe picioare ,dar trebuie sa avem si un contract ca problema sa fie rezolvata in mod corespunzator ..asa ca!!???? un contract rezolva totullll! ##

Ultima oară modificat de nelupetrean75 pe Vin Feb 19, 2010 8:04 pm, modificat 1 dată în total.

Joi Feb 18, 2010 9:56 pm
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului

Locaţie: Suceava
Mesaj Re: inceputul unei afaceri cu iepuri
Daca doriti sa tratati subiectul cu seriozitate veniti cu mai multe detalii.

Ce fel de custi ( marca , etajare, spatiu, material) ?

Ce fel de reproducatori ? ( Rasa, numar etc)

Cum anume vedeti afacerea ? ( spatiu, numar angajati, aprobari necesare )

Despre ce gen de contract discutati ( intern, extern )...

Dupa felul cum ati postat, trag concluzia ca fie sunteti cam superficial in planificare, fie va place sa faceti SPAM.

Reveniti cu detalii , va rog.

Vin Feb 19, 2010 2:58 pm
Iepuras
Iepuras

da, de inceput este nevoie de custi care sunt f importante pentru cresterea si reproducerea iepurasilor, acestea trebuie sa aiba dimensiuni diferite in functie de rasa si marimea iepurilor ....in acest sens vi l pot da exemplu pe d-l radu reprezentant al firmei BOBILECH din bistrita pe care pot sa vi l recomand cu seriozitate deosebita l am cunoscut personal si n am ce sa zic ,decat lucruri bune am si un nr. de telefon pentru cei interesati!!!0744791239 dl . radu mitras Custile pot fi etajate deorece ele au suport tocmai pentru ca ,crescatorul sa nu ocupe prea mult spatiu asta insemannd ca 15,20 m patrati sa fie suficienti pentru a creste mai multi iepuri! vedeti pe sit la mine http://nelutu.sunphoto.ro/ custi pentru iepuri de vanzare

Vin Feb 19, 2010 7:59 pm
Moderator
Moderator

Locaţie: caras severin
intradevar, D-nu Radu din BN face niste custi extraordinare... dar numai ptr. rase mici, cel mult ptr. tineretul raselor mijlocii
daca vreti o ferma va sfatuiesc sa nu va aruncati la cresterea pe gratar...peste putin timp o sa fie INTERZISA

Sâm Feb 20, 2010 5:27 pm
Iepuras
Iepuras

d l radu face custi atit pentru rasele mici cat si pt. rasele marii.....pe gratar mai nou se pune un covor cauciuc , lemn,placaj, osb etc ..........si problema este rezolvata , nimic nu este imposibil ce spuneti !!???? eu folosesc custi de genul celor de la bobilech si n am inca nimic de comentat se curata usor,au mancare , apa ,hrana uscata adica faneata etc mi se par extra asa ca !! bafta la cei ce vor asemenea custii ! %%

Dum Feb 21, 2010 3:48 pm
Iepuras
Iepuras

REPRODUCATORII in cazul in care ne apucam de o asemenea afacere cu iepuri , normal alegem cei mai buni reproducatorii si nu numai ci si cea mai buna rasa ,prolifica, asa ca alegem rasele de californian si neozeelandez alb care au cea mai mare rata de crestere in comparatie cu celelalte rase de iepuri ,si aceasta pentru ca se adapteaza la noi , sunt f mancaciosi cresc repede si ajung sa poata fi sacrificati in termen scurt -abatorizati-, din pacate la noi nu sunt abatoare ,sau a u fost in cluj si calarasi momentan m am interesat si nu mai functioneaza asta datorita dezinteresului de la noi .....in schimb in vest la vecini nostri in Ungaria exista asemenea abatoare unde se sacrifica sute de iepuri !! $#

Dum Feb 21, 2010 3:56 pm
Iepuras
Iepuras

NUMAR DE IEPURI -pentru a putea incepe afacerea este nevoie de inceput de un nr. de 50 femele din rasa californian si 50 femele rasa neozelandez si aproximativ 4 masculi ,2 din rasa californian + 2 rasa neozelandez ,fiecare femela are nevoie de spatiou pentru a se putea desfasura in voie ,pentru a fata si a se odihni,pentru a creste puii ,aproximatoiv intr un an o femela poate fata de 5 sau 6 ori .in medie fata 5..6 pui , deci total 30 ...40 pui de la o femela ,adaugand numarul puilor de la celelalte femele ajungem la ....... ##

Joi Feb 25, 2010 2:33 pm
Iepuras
Iepuras

SPATIUL este foarte important pentru dezvoltarea armonioasa a iepurasilor ,se poate confectiona custi intr o incapere sau in aer libe .Se poate intr un fost grajd de ex: c.a.p si astfel se poate marii efectivul ....ca si nr. de oameni de care este nevoie pentru cresterea lor sunt suficienti 2 oamaeni ,dar care sa cunoasca, ce fel de manacre sa le administreze , apa , medicamentatie plus ca trebuie sa separe puii sa se ocupe de monte etc

Mar Mar 02, 2010 10:41 pm
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Răspunde la subiect   [ 8 mesaje ]