Probleme vaccin, umflături cu coajă.Avatar utilizator
Nou Nascut
24 mesaje
Loc. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Cresc ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Probleme vaccin, umflături cu coajă.

Mesajde vatopux » Mar Sep 12, 2017 8:01 pm

Vă salut.

Mai întâi să precizez niște informații.

Dețin doar o pereche de urecheați pe care îi cresc din pasiune (nu neapărat pentru carne), o femelă și un mascul, ambii în vârstă de 5 luni jumate (pe 25 august masculul cântărea 5.6 kg iar femela 6.6 kg). Hrana și apa este zilnic proaspătă și curată (numai lucernă uscată, granule, felii de pâine bine uscate, morcov rar).

Pe data de 3 august am chemat veterinarul din comună ca să îi vaccinez (aveau 4 luni și 9 zile ambii). Nu am găsit nicăieri Pestorin Mormyx, nici prin comandă din păcate. Veterinarul mi-a spus că îmi va face MIXOHEMOVIROVAC, iar eu am spus că decât să nu le fac deloc, mai bine le fac cu vaccinul românesc știind că nu e prea bun din câte am citit. Toate bune și frumoase, pe parcurs am observat că iepuroaicei i s-a format un nodul SUB piele. Citind prospectul, am văzut că spune ceva de reacții la vaccin, dintre care spunea și de acei noduli care sunt doar temporari și că va dispărea pe parcurs.

Pe data de 27 august (exact după 25 de zile) a venit să le facă rapelul la vaccin, iar ieri am observat că la iepuroaică i-a apărut niște mici umflături cu coajă (lângă locul vaccinului chiar lângă acel nodul, pe urechi vreo câteva și una pe burtă lateral aproape de membrele din spate). Am intrat imediat aici să citesc despre acești noduli și am citit diferite cazuri, însă nu m-am prea lămurit.

Veterinarul a folosit mereu câte un ac diferit, vaccinul a fost transportat într-un ziar cu gheață (gheața era într-o punguliță iar cutia cu vaccin lângă, învelit totul într-o bucată de ziar).

Îi țin de reproducere și m-am atașat nespus de mult de ei ca și de restul pe care i-am deținut în anii trecuți, nu aș vrea să îi pierd. uf uf uf

Poze:

Aici este în partea cu acel nodul despre care am spus mai sus, nodulul este în partea stângă de la acea umflătură.

Imagine

De când cu umflăturile acestea, ține numai vârful urechii de la cea dreaptă cam bleagă din cauza unei umflături cu coajă.

Imagine

Aici este umflătura de la vârful urechii, din poza de mai sus.

Imagine

Aici este tot o umflătură de la urechea cea stângă.

Imagine

Aici este din partea laterală a burții (aproape de membrele din spate)

Imagine

Aș vrea să știu dacă chiar dispar singure după un timp așa cum am citit. Sau este altceva mai grav? Dar știu sigur că este reacție de la acest vaccin românesc MIXOHEMOVIROVAC.

Țin să precizez că iepuroiul nu are absolut nimic, i-am controlat pe amândoi peste tot.

Iepuroaica mănâncă bine, bea apă ca de obicei numai că e puțin cam agresivă de când cu această problemă, înainte era foarte blândă, pentru că aproape mereu când sunt acasă stau pe lângă ei.

Aștept niște răspunsuri, vă mulțumesc și îmi cer scuze dacă am scris prea mult. uf uf uf