Iepurii vor rezolva criza din Coreea de Nord

Iepurii-gigant crescuti de un pensionar din Germania ar putea rezolva criza umanitara din Coreea de Nord, cu conditia ca asiaticii infometati sa puna la bataie suficient de multi morcovi.

Performantele atinse de Karl Szmolinsky in cresterea iepurilor de casa au facut inconjurul lumii, la fel ca si fotografia lui Robert, un iepuroi simpatic foc, cantarind in mod admirabil nici mai mult nici mai putin decat 10,5 kilograme.

iepuri-urias-pentru carne

Szmolinsky a fost contactat rapid de Ambasada Coreii de Nord la Berlin, cu scopul de a pune umarul la propasirea statului comunist.

Un atasat al ambasadei l-a vizitat pe batranel acasa, unde a cerut sa vada iepurii. L-au impresionat atat de tare, incat a comandat pe loc opt femele si patru masculi, printre care se afla si faimosul Robert, care au luat deja avionul spre Phenian.

Desi pensionarul german vinde gigantii iepuri cam scump, nord-coreenilor le-a facut o reducere. I-a vandut pe cei 12 urecheati cu doar 80 de euro bucata.

Desi nu mai stie daca va fi solicitat si pentru altii, Szmolinsky sustine ca iepurii il asteapta cuminti la Phenian, instalati confortabil la o gradina zoologica.

Ei ar putea produce, in conditii ideale, pana la 60 de pui anul viitor.

Greu de spus daca acestia vor contribui la eradicarea foamei celor 23 de milioane de nord-coreeni. Germanul stie insa cu siguranta ca urecheatii lui nu vor ajunge pe masa lui Kim Jong Il, liderul comunist de la Phenian, pentru ca acesta prefera homarii.